Djokovic en Nadal makkelijk naar derde ronde

PARIJS De Serviër Novak Djokovic heeft zonder veel problemen de derde ronde op Roland Garros bereikt. In Parijs versloeg de nummer 1 van de wereld de Luxemburgse tennisser Gilles Muller in drie sets. Het werd 6-1, 6-4 en 6-4.

In de eerste set had Muller niets in te brengen tegen het spel van de verliezend finalist van vorig jaar. In de tweede en derde set waren er wel breekkansen op de service van Djokovic. Eenmaal leverde de Servische tennisser zijn service in de derde set in, maar dat was niet voldoende voor Muller om het Djokovic echt lastig te maken. In de derde ronde speelt Djokovic tegen de pas negentienjarige Thanasi Kokkinakis uit Australië.

Rafael Nadal heeft zich donderdag simpel geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De als zesde geplaatste titelverdediger was in Parijs in drie sets klaar met zijn Spaanse landgenoot Nicolas Almagro. Na ruim twee uur tennis was de uitslag op het centre court 6-4, 6-3 en 6-1.

Nadal komt in de derde ronde uit tegen de winnaar van de partij tussen de Oostenrijker Jurgen Melzer en de Rus Andrey Kuznetsov. Melzer is de mondiale nummer 110, Kuznetsov staat tien plaatsen lager.

Kei Nishikori heeft zich donderdag zonder te spelen als eerste tennisser geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. De als vijfde geplaatste Japanner zou in de derde ronde uitkomen tegen de Duitser Benjamin Becker, maar de nummer 48 van de wereld moest geblesseerd afzeggen voor die partij.

Nishikori zou vrijdag tegen Becker spelen, maar hoeft nu pas op z'n vroegst zondag in actie te komen in de achtste finale. Woensdag versloeg Nishikori in de tweede ronde de Braziliaan Thomaz Belucci. Becker liep woensdag in de vijfsetter tegen de als 32e geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco een borstspierblessure op.

Caroline Wozniacki is donderdag in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld op Roland Garros. De als vijfde geplaatste Deense tennisster verloor in twee sets van de Duitse Julia Görges, de nummer 72 van de wereld. Op het centre court in Parijs werd het 6-4 en 7-6 (4).

Görges speelt in de derde ronde tegen de Amerikaanse Irina Falconi, die in de tweede ronde de Bulgaarse Sesil Karatantcheva in drie sets versloeg: 3-6, 6-1 en 6-2.