Succestrainer Brood weg bij N.E.C.

Trainer Ruud Brood vertrekt na een bijzonder succesvol jaar bij N.E.C. De 52-jarige Brood wil graag als assistent-trainer aan de slag bij PSV en heeft daarom zijn contract laten ontbinden bij de kampioen van de Jupiler League. Dat maakte N.E.C. woensdag bekend. Ook assistent Roy Hendriksen heeft zijn doorlopende contract afgekocht. Hij hoopt als assistent van Marinus Dijkhuizen naar de Engelse club Brentford te gaan.

Brood leidde N.E.C. met een recordaantal van 101 punten in de Jupiler League terug naar de Eredivisie. De ploeg uit Nijmegen won liefst 33 van de 38 wedstrijden in de Eerste Divisie en werd daarmee afgetekend kampioen. Brood is de voornaamste kandidaat om Ernest Faber op te volgen als assistent van Phillip Cocu bij PSV. De landskampioen wil echter geen afkoopsom betalen. De oud-profvoetballer uit Gorinchem heeft daarom zijn contract laten ontbinden.

N.E.C. moet na het vertrek van Brood en Hendriksen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en assistent. De clubleiding heeft inmiddels profielen opgesteld.

Ruud Brood zal volgend seizoen Phillip Cocu gaan assisteren bij PSV. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Ruud Brood zal volgend seizoen Phillip Cocu gaan assisteren bij PSV. (PRO SHOTS/Joep Leenen)