'B.B. King vergiftigd door eigen medewerker'

Blueslegende B.B. King is geen natuurlijke dood gestorven. Zijn kinderen zijn ervan overtuigd dat hun vader is vergiftigd of is gestorven door verwaarlozing door zijn zaakwaarnemer LaVerne Toney. Dat vertelt advocate Larissa Drohobyczer aan The Wrap.

Volgens Drohobyczer heeft de familie voldoende bewijs voor hun verdenkingen om een onderzoek te laten starten. Dit bewijs hebben de kinderen opgetekend in verklaringen aan de rechtbank. Eerder meldden Amerikaanse media al dat de politie een onderzoek is gestart. Ook is er autopsie verricht op het lichaam van King, die op 14 mei overleed op 89-jarige leeftijd. De resultaten van dit onderzoek worden pas na acht weken bekend.

De advocaat zegt vijf kinderen van King te vertegenwoordigen, die als groep weer de rest van zijn vele kinderen en kleinkinderen zouden vertegenwoordigen. Een dochter, Karen Williams, verloor eerder deze maand nog een rechtszaak waarin ze zaakwaarnemer Toney beschuldigde van diefstal en mishandeling van haar vader. Ook hebben Williams en haar zus Patty King beweerd dat Toney hen niet toestond om hun vader te zien in de weken voor zijn dood. De wereldberoemde artiest kampte al langere tijd met een slechte gezondheid.

Begrafenis
Het lichaam van de blueslegende is ondertussen teruggebracht naar het mortuarium. De geplande herdenkingsdiensten lopen geen vertraging op. B.B. King wordt op zaterdag 30 mei begraven op het terrein van het B.B. King Museum en Delta Interpretive Center in Indianola aan de Mississippi.