Norwich City wint 'de wedstrijd van 120 miljoen' en promoveert naar Premier League

Norwich City keert na een jaar absentie terug in de Premier League. De club won, in een vol Wembley, de finale van de play-offs van de Championship met 2-0 van Middlesbrough.

Norwich beleefde een sterke openingsfase. Cameron Jerome opende in de twaalfde minuut de score door een inschattingsfout van Middlesbrough-doelman Dimitrios Konstantopoulos. Drie minuten later verzorgde Nathan Redmond de 2-0. Dat werd ook de eindstand.

Norwich eindigde afgelopen seizoen als derde, net achter de gepromoveerde clubs AFC Bournemouth en Watford. Eerder in de play-offs was de voormalige club van Leroy Fer, die vorig jaar vertrok na de degradatie, over twee wedstrijden te sterk voor Ipswich Town. Middlesbrough schakelde Brentford uit.

De finale van de play-offs wordt ook wel De Wedstrijd van 120 Miljoen Pond genoemd. De club die de wedstrijd wint, is de komende jaren verzekerd van een hoop geld. Mocht Norwich na één seizoen weer degraderen, dan krijgt men geld van de tv-rechten plus een afbouwbedrag voor de seizoenen daarna. Dit bedrag is samen ongeveer 120 miljoen pond (169 miljoen euro). Vanwege het nieuwe tv-contract zal dit bedrag in de toekomst nog hoger worden.

Met de promotie van Norwich City zijn alle clubs die volgend seizoen deelnemen aan de Premier League bekend. Hull City, Burnley en Queens Park Rangers zijn gedegradeerd en komen volgend seizoen uit in het Championship.