Makers Red Dead Redemption bezig met prestigieus project

Rockstar San Diego, de ontwikkelstudio achter de voortreffelijke western-game Red Dead Redemption, is bezig met een nieuwe game die voorzien moet gaan worden van 'state of the art'-graphics. Dit blijkt uit enkele vacatures van de ontwikkelaar die recentelijk online gingen. Red Dead Redemption 2?

De vacatures betreffen onder andere een positie als graphics programmer en bevat vanzelfsprekend details over wat een geschikte kandidaat moet kunnen. Uit de vacature: "Een succesvolle kandidaat werkt aan de ontwikkeling van nieuwe graphics-technologie en het verbeteren van bestaande, onder andere met betrekking tot rendering, belichting, schaduwen, shaders, culling en scene-management, teneinde state-of-the-art-visuals te bereiken." Een ander detail uit de advertentie spreekt over een 'unieke kans om cutting-edge graphics en visuele/special effect-systemen te ontwikkelen voor de nieuwe generatie game-apparatuur'.

Wellicht interessanter nog is de vacature voor network programmer. Hierin wordt specifiek gesproken over het ontwikkelen van open-wereld game-elementen. De gelukkige kandidaat wordt onder andere belast met integreren van 'dynamische multiplayer in alle facetten van gameplay'. Verder is er nog een positie beschikbaar voor een animation programmer, welke specifiek melding maakt van Xbox One en PlayStation 4. Ook wordt een gameplay programmer gezocht, die mag gaan zorgen voor het 'tot leven brengen' van de nieuwe game met behulp van 'een dichtbevolkte wereld' en 'een perfecte combinatie van realisme en responsiviteit'.

In totaal heeft Rockstar San Diego 36 beschikbare vacatures online staan, verdeeld over verscheidene disciplines. Dit suggereert dat de studio bezig is met een groots nieuw project. Het laatste project van deze studio was Red Dead Redemption, die deze week alweer vijf jaar geleden uitkwam. Red Dead Redemption werd 13 miljoen keer verkocht. Er werd al vaker gehint naar een nieuw deel, zo ook topman van uitgever Take-Two, die vorig jaar nog te kennen gaf dat het 'nogal logisch is dat Red Dead een permanente franchise is'.