Roda JC houdt FC Emmen van zich af en mag naar finale nacompetitie

Roda JC is nog steeds in de race voor promotie naar de Eredivisie. De club zag in het eigen Parkstad Limburg Stadion FC Emmen tot twee keer toe een achterstand goedmaken, maar had aan het 2-2 gelijkspel voldoende de finale van de nacompetitie te halen. Roda JC had in Emmen al met 0-1 gewonnen. In de finale wacht NAC Breda of VVV-Venlo.

Raymond Gyasi bracht iin de zevende minuut bracht de thuisclub al op voorsprong bracht. Halverwege de eeste helft maakte Boy Deul de gelijkmaker.  Vanaf ruim twintig meter knalde hij schitterend raak via de binnenkant van de paal.

Op slag van rust kwam Roda opnieuw op voorsprong. Mitchell Paulissen stond vrij, hij kreeg de bal van Marc Höcher en kon beheerst De Koempels opnieuw op voorsprong brengen. In de tweede helft ging Emmen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kansen kregen ze ook. Luis Pedro schoot bijvoorbeeld de bal nog op de baal. In de 71e minuut zorgde Roland Bergkamp voor een uiterst spannende slotfase door de 2-2 te maken. Hij tikte de voorzet van Said Bakkati binnen. Emmen bleef aanvallen, want ze hadden aan één doelpunt genoeg om Roda uit te schakelen.

Het derde doelpunt bleef ondanks een tumultueuze slotfase uit. Roda JC degradeerde vorig seizoen nog als nummer achttien uit de Eredivisie. Emmen kan de eerste promotie naar het hoogste niveau uit het hoofd zetten.

Mitchel Paulissen springt een gat in de lucht na zijn treffer. (PRO SHOTS/Henk Korzelius)