Go Ahead Eagles degradeert na twee jaar uit Eredivisie

Go Ahead Eagles is gedegradeerd naar de Jupiler League. In eigen huis moest de ploeg winnen van De Graafschap, maar verloor het met 0-1. Go Ahead Eagles wist dat het moest winnen van De Graafschap om in de race te blijven voor een plek in de Eredivisie. De eerste confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een 1-0 overwinning voor De Graafschap, waardoor Go Ahead de achterstand in eigen huis om moest buigen.

Dat leek de ploeg zich vanaf de eerste minuut te realiseren en begon aanvallend. Via Alex Schalk en Glynor Plet kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden om de score te openen, maar de aanvallers slaagden er niet in doelman Hidde Jurjus te verschalken. De Graafschap had het de eerste helft moeilijk op bezoek in Deventer. De bezoekers kwamen niet onder de druk van Go Ahead uit en mochten van geluk spreken dat de spelers met een stand van 0-0 richting de kleedkamer vertrokken.

Ook na rust ging Go Ahead door waarmee het de eerste helft was geëindigd: aanvallen. Opnieuw kreeg de ploeg veel kansen, maar liet het grote mogelijkheden onbenut. Dit keer waren het Krisztopher Vida en Peter van Ooijen die de bal niet in het net wisten te werken.

Totaal tegen de verhouding in was het De Graafschap dat op voorsprong kwam. Vincent Vermeij werd in de zeventigste minuut binnen de lijnen gebracht en wist binnen twee minuten zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Uit een corner kopte de twintigjarige aanvaller de 0-1 binnen.

Na het doelpunt moest het spel worden stilgelegd. Supporters van de thuisploeg bestormden het veld, waardoor het duel niet kon worden doorgespeeld. Na een korte onderbreking werd het spel hervat, maar een slotoffensief van Go Ahead werd niet beloond met doelpunten.

Glynor Plet zit er doorheen na de degradatie. (PRO SHOTS/Erik Pasman)