Antonia: "Het moest mijn wedstrijd worden"

Jarchinio Antonia werkte op vastberaden wijze toe naar de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen. Hij drukte een groot stempel op de wedstrijd. FC Groningen nam het in De Kuip op tegen PEC Zwolle. De Groningers wonnen met 0-2 door doelpunten van Albert Rusnák. Antonia begon op de bank, maar was als invaller belangrijk met twee assists.

"Ik probeerde de ommekeer in mijn hoofd te maken: als je er inkomt, maak het jouw wedstrijd", legt Antonia uit voor de camera's van FOX Sports. "Ik heb iedereen gezegd dat ik er vertrouwen in heb. Dat gevoel heb je gewoon als je zo'n wedstrijd inkomt. Ik ben blij dat ik zo'n inbreng in het team had."

Antonia voelde veel steun van de mensen om zich heen. "Iedereen geloofde erin. De hele stad staat op z'n kop. Als je ziet hoeveel mensen er zijn gekomen, fantastisch. Er zijn zelfs mensen op tractoren gekomen", zag hij.

"Gisteren zijn we verrast door onze familie, ik denk dat dat ook een impact had. Ten minste op mij. Hoeveel supporters er op af kwamen... Alleen Groningen kan er zo'n feest van maken."