Israël bestookt bommenleggers bij grens Syrië

De Israëlische luchtmacht heeft zondagavond een aanval uitgevoerd op 'een groep gewapende terroristen' die in Syrië met een bom op weg waren naar de grens. Volgens een bekendmaking van het leger werd hiermee een aanslag op Israëlische militairen verijdeld.

Het is niet bekend tot welke groep de militanten behoorden. Israël probeert afzijdig te blijven in het conflict in Syrië, maar heeft herhaaldelijk laten weten militair optreden niet te schuwen als dat nodig is om te voorkomen dat Syrië geavanceerde wapens verstrekt aan zijn Libanese bondgenoot Hezbollah.

Aangenomen wordt dat Israël in het verleden verscheidene wapentransporten in Syrië heeft aangevallen, onder andere van geavanceerde Russische luchtdoelraketten en Iraanse raketten. Volgens Arabische media vond er vorige week weer zo'n aanval plaats. Israëlische functionarissen hebben niet op die berichten gereageerd, maar minister van defensie Moshe Yaalon waarschuwde Syrië en Iran eerder zondagavond dat ze Hezbollah niet van zulke wapens moeten voorzien.