Real boekt benauwde zege bij Celta de Vigo

Real Madrid heeft na een zeker voor rust fraai schouwspel, drie punten meegenomen uit Vigo. Tegen het plaatselijke Celta won het mede dankzij twee goals van Chicharito met 2-4.

Celta de Vigo kwam al snel op 1-0. Centrumspits Nolito sneed vanaf links het strafschopgebied in en wist binnendoor te glippen bij het duo Carvajal/Varane. Met een droge knal in de korte hoek werd Iker Casillas verrast.

Lang kon Celta de Vigo niet genieten van de voorsprong. Real kwam de vroege domper snel te boven. Cristiano Ronaldo leek zijn actie vanaf rechts te ver door te voeren, maar legde de bal net op tijd terug. Via een Celta-been kwam Marcelo er echter niet aan te pas maar als een geschenk kreeg Toni Kroos de bal voor zijn voeten. Met een bekeken schot was de 1-1 een feit.

In een vloek en een zucht stond het vervolgens 1-2 en direct daarna weer 2-2. Allereerst scoorde Javier Hernández voor Real. De Mexicaan maakte zo zijn tweede goal in vijf dagen. Drie minuten later kon het Estadio Balaídos weer juichen. Waar eerst de paal Real nog redde, lette niemand op Santi Mina, die uit de rebound simpel kon afdrukken.

Nog was het feest niet gedaan. Waar Ronaldo ook een treffer dacht te maken maar de paal raakte, bracht Javier Hernández alias Chicharito de stand op 2-3. Op rechts genoot de Mexicaan alle vrijheid. Het schot was niet eens zo hard, maar doordat Andreu Fontas de bal nog van richting veranderde, was doelman Sergio ook kansloos.

Waar Celta Vigo voor rust al met krachten smeet, ging het na rust in hetzelfde moordende tempo door op zoek naar de gelijkmaker. Nolito blonk uit in het maken van sierlijke acties. Vooral Carvajal kreeg het zwaar te voorduren. Grote kansen bleven echter uit.

Alleen Fontas en Larrivey waren dichtbij. Voor laatstgenoemde kwam dat duur te staan. Larrivey raakte voor rust geblesseerd aan zijn hoofd en speelde vervolgens met een muts op. Een kopbal na rust zorgde voor de tweede maal  dat de aanvaller zijn bebloede shirt moest omwisselen, maar dat shirt bleek onvindbaar.

Toen Celta eindelijk weer met elf man speelde, zorgde niemand anders dan Chicharito voor de genadeklap. De credits konden naar Sergio Ramos, die ver kon opstomen en vervolgens met buitenkant voet de aanvaller alleen voor keeper Sergio zette: 2-4.

Hierna was het gedaan met het verzet van Celta de Vigo, dat via invaller Charles nog wel 3-4 had kunnen maken. De Braziliaan, die vorig seizoen met twee goals Real Madrid pijn deed, kopte van dichtbij een bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Door de zege verandert er aan kop van de ranglijst niets. Real Madrid blijft met twee punten achterstand in de nek hijgen van Barcelona. Komende midweek wordt er wederom gevoetbald in de Primera División.