Hockeyers Amsterdam en Bloemendaal naar play-offs

De hockeyers van Amsterdam en Bloemendaal hebben zich vanmiddag geplaatst voor de play-offs. Zij gaan samen met Oranje Zwart en Kampong strijden om de Nederlandse landstitel. Op de slotdag van de reguliere competitie waren die clubs in de race voor de laatste twee play-offplekken: Amsterdam, Bloemendaal en Rotterdam. Amsterdam en Rotterdam speelden tegen elkaar.

Rotterdam begon de speeldag net aan de verkeerde kant van de streep. Om het in eigen hand te houden moest de club met drie goals verschil winnen van Amsterdam. Rotterdam won wel van Amsterdam, maar het werd slechts 2-1. Amsterdam kan daardoor na twee gemiste jaren weer in de play-offs strijden om de landstitel. Rotterdam kon de play-offs ook halen als Bloemendaal thuis zou laten liggen bij HGC, maar dat gebeurde ook niet. De Bloemendaalers wonnen met 1-2 door twee treffers van de Belg Ton Boon. 

Volgende week zondag beginnen de play-offs met Kampong tegen Bloemendaal en Oranje Zwart tegen Amsterdam. Na 22 duels was Push duidelijk de slechtste in de Hoofdklasse. De club wist slechts twee punten te halen en degradeerde naar de Overgangsklasse. Scharweijde en Tilburg gaan play-outs spelen. 

Bij de dames staan, bijna traditiegetrouw, Den Bosch, SCHC, Laren en Amsterdam in de play-offs. Het is voor het zesde jaar op rij dat deze clubs in de play-offs staan. Nog voor het spelen van de laatste speelronde waren de clubs die gaan strijden om de landstitel al bekend. De dames van Pinoké en Bloemendaal zullen moeten spelen in de play-outs en Wageningen degradeert uit de Hoofdklasse.