Kipchoge imponeert in marathon Londen

Eliud Kipchoge heeft zondag de bijzonder sterk bezette marathon van Londen op zijn naam geschreven. De Keniaan, die vorig jaar nog imponeerde in de marathon van Rotterdam, spurtte in een spannende slotfase naar de zege in de klassieker door de Engelse hoofdstad. Hij won in een tijd van 2:04.42 uur. Zijn landgenoot Wilson Kipsang, voormalig wereldrecordhouder, eindigde als tweede in 2:04.47. Dennis Kimetto, ook uit Kenia en houder van het huidige mondiale record op de 42,195 kilometer, liep naar de derde plaats in 2:05.50. Het veld bestond verder onder meer uit wereldtoppers als Emmanuel Mutai, Stanley Biwott en Tilahun Regassa.

De Ethiopische Tigist Tufa heeft de marathon bij de vrouwen gewonnen. Zij troefde in de aparte vrouwenrace de Keniaanse favorieten af in de klassieker door de Engelse hoofdstad.

Tufa's winnende tijd van 2:23.22 was niet indrukwekkend, maar ze liep wel een sterke wedstrijd waarin ze in de laatste kilometers resoluut afstand nam van de Keniaanse Mary Keitany en haar landgenote Tirfi Tsegaye, die respectievelijk als tweede en derde eindigden in 2:23.40 en 2:23.41.