Loslopende gevangenen in Gent, cipiers opgesloten

In een Gentse gevangenis zitten sinds vanmiddag vijf bewakers opgesloten. Ze brachten zichzelf in veiligheid nadat twee groepen gevangen het met elkaar aan de stok kregen.

In de chaos en drukte zagen de cipiers geen andere optie dan zichzelf op te sluiten om zo te voorkomen dat ze gewond raakten. Tijdens de gevechten zijn enkele gevangenen gewond geraakt. 

De Gentse politie werd ingeschakeld om assistentie te verlenen en is in grote getalen aanwezig. De omgeving van de gevangenis is hermetisch afgesloten. Er zijn zo'n honderd agenten ter plaatse die proberen te voorkomen dat de gevangen ontsnappen. In het gebouw lopen nog gevangenen rond. Zwaar bewapende eenheden van de politie maken zich klaar om het gebouw te bestormen en de nog loslopende bajesklanten weer achter slot en grendel te zetten.

Volgens niet bevestigde bronnen zou het tumult ontstaan zijn nadat de gevangenen gelucht werden tijdens een wandeling. Waarom er heibel ontstond is niet duidelijk. De vijf cipiers wilden daarop twee gedetineerden naar een isoleercel brengen, maar daartegen kwam er hevig verzet van zijn vrienden.