Renault: F1-motoren nog steeds kwetsbaar

Renaults technische baas Rob White heeft toegegeven dat de Formule 1-motoren die het Franse bedrijf maakt dit weekend in Bahrein nog steeds kwetsbaar zijn. De problemen die onder meer Max Verstappen in China troffen zijn, ondanks enkele tijdelijke maatregelen, nog steeds niet opgelost.

White: "In China hebben we niet goed gepresteerd en dat drukt zwaar op iedereen in Viry. Het is nooit goed om voor problemen te zorgen bij coureurs en teams. We hebben veel energie gestoken in waar we na China eigenlijk staan met het programma. Het was een logistiek drama, omdat de enige manier om de motoren China uit te krijgen de vrachtvlucht naar Bahrein was."

Renault had graag in het hoofdkwartier in Viry de motoren willen onderzoeken, maar doordat de race in Bahrein dit weekend al is, is dat niet gelukt. In plaats daarvan hebben ze dit in Bahrein in de pits moeten doen om ze te kunnen bekijken. Volgens White is inmiddels bekend waarom Toro Rosso-rijder Verstappen en Red Bull-coureur Daniil Kvyat uitvielen.

Een uitvalbeurt zoals van Verstappen afgelopen weekend zou zomaar weer kunnen gebeuren. "We hadden het absoluut niet verwacht met zo weinig kilometers voor die motor, dus het is erg sneu dat hij hierdoor op moest geven." Renault blijft oplossingen zoeken voor alle problemen die deze winter door de agressieve manier van ontwikkelen ontstonden. Volgens White zou het langzaam maar zeker beter moeten gaan.