Cruijff laat Ajax nog even wachten

Clubicoon Johan Cruijff begint later dan de bedoeling was aan zijn verzoenende gesprekken bij Ajax. Dat heeft zijn vertrouwensman en oud-speler Keje Molenaar dinsdag aan AD Sportwereld laten weten. "Er is werk aan de winkel, zeker, maar Johan weet wat er moet gebeuren en is van alles uitstekend op de hoogte. Hij heeft met betrokkenen nauw contact. Dat hij niet meteen komt, heeft ook met zijn volle agenda te maken."

Cruijff vertelde afgelopen zondag nog tegen VI dat hij zich deze week zou gaan buigen over de interne verdeeldheid bij Ajax. Volgens Molenaar zal Cruijff echter pas eind deze maand naar Amsterdam komen om de problemen aan te pakken.

Binnen de top van Ajax bestaat een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk zit met directeur voetbalzaken Marc Overmars, hoofdtrainer Frank de Boer en assistent-coach Dennis Bergkamp niet meer op één lijn. Cruijff wil bemiddelen. "Het is niet de bedoeling dat dit gaat escaleren. En daar ben ik ook niet bang voor", zei hij tegen VI.