Darter Lewis wint Player Championship in Barnsley

Darter Adrian Lewis heeft Player Championship 3 op zijn naam geschreven. Jackpot won het vloertoernooi in Barnsley door Robert Thornton in de finale met 6-3 te verslaan. Het was voor Lewis zijn tweede toernooizege van het jaar.

Lewis won het vloertoernooi door eerder David Ladley, Kevin Thomas, Lee Palfreyman, Justin Pipe, Michael Smith en in de halve finale Dave Chisnall te verslaan. Thornton was in de eerste ronde te sterk voor Jan Dekker (6-5) en won daarna van William O'Connor. In de derde ronde won hij met 6-5 van Raymond van Barneveld. Ook volgden nog zeges op Steve West, Gerwyn Price en Kyle Anderson.

Vincent van der Voort was de beste Nederlander. Hij werd in de achtste finales met 6-3 uitgeschakeld door Simon Whitlock. Michael van Gerwen werd verrassend in de derde ronde verslagen door de Spanjaard Cristo Reyes met 6-3. Benito van de Pas verloor in dezelfde ronde met 6-2 van Terry Jenkins.

Zaterdag en zondag worden het vierde en vijfde Player Championship van de Pro Tour gespeeld. De dagwinnaar gaat naar huis met 10.000 Britse pond (13.800 euro). De verliezend finalist pakt de helft. 

Uitslagen Player Championship 3 

Achtste finales
Kyle Anderson 6-5 Cristo Reyes
Simon Whitlock 6-3 Vincent van der Voort
Robert Thornton 6-1 Steve West
Gerwyn Price 6-3 Terry Jenkins
Dave Chisnall 6-5 Johnny Haines
Mensur Suljovic 6-5 Dimitri van den Bergh
Adrian Lewis 6-0 Justin Pipe
Michael Smith 6-3 Daryl Gurney

Kwartfinales
Kyle Anderson 6-4 Simon Whitlock
Robert Thornton 6-1 Gerwyn Price
Dave Chisnall 6-5 Mensur Suljovic
Adrian Lewis 6-4 Michael Smith

Halve finales
Robert Thornton 6-2 Kyle Anderson
Adrian Lewis 6-3 Dave Chisnall

Finale
Adrian Lewis 6-3 Robert Thornton

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van de PDC