UEFA klaagt Montenegro en Rusland aan

De Europese voetbalunie UEFA heeft zowel de voetbalbond van Montenegro als van Rusland aangeklaagd voor de rellen bij de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd vrijdagavond in Podgorica. Beide organisaties moeten zich verantwoorden voor wangedrag van de eigen aanhang. Montenegro is bovendien in staat van beschuldiging gesteld voor de organisatie van een wedstrijd die niet is uitgespeeld.

De Russische doelman Igor Akinfeev kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd een vuurpijl tegen zijn achterhoofd en moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht. Het duel werd na een afkoelingsperiode weer hervat, maar moest na nieuwe tumult op de tribunes in de 66e minuut toch worden gestaakt. De stand was 0-0. Fans van beide ploegen gooiden met vuurwerk en andere voorwerpen naar elkaar en naar spelers en officials.

Rusland heeft een protest ingediend bij de UEFA over het verloop van het duel. Volgens de Russen had de wedstrijd na het incident met Akinfeev meteen definitief gestaakt dienen te worden.