Uitslag MotoGP Grand Prix van Qatar

Valentino Rossi heeft op het circuit van Losail in Doha de seizoensopener in de MotoGP gewonnen. Tijdens de Grand Prix van Qatar wist de ervaren Italiaan zich op te werken van de achtste startplek. In een schitterende race was hij vervolgens de sterkste in de onderlinge duels, door Andrea Dovizioso te verslaan.

Dovizioso kende een goede start en verzilverde zijn poleposition, terwijl Jorge Lorenzo vanaf de zesde startplek naar plaats twee reed. Andrea Iannone, teamgenoot van Dovizioso, nam plek drie in, voor Yonny Hernandez, Bradley Smith en Pol Espargaro. Wereldkampioen Marc Marquez, gestart vanaf plek drie, maakte een grote fout en viel terug naar de allerlaatste plek, waar hij direct mensen in begon te halen.

Twee ronden later moest Dovizioso de leiding afstaan aan Lorenzo, waarna het duo er samen met Iannone vandoor leek te gaan. Rossi zette alles op alles en kon het gat na een aantal ronden dichtrijden, waardoor de kopgroep uit vier man bestond. Ondertussen reed Marquez een uitstekende race en lag hij al snel weer op de zesde plek, achter teamgenoot Dani Pedrosa. 

In de ronden daarna kwam het gevecht voorin geen moment meer stil te liggen. Met name Dovizioso en Lorenzo enerzijds en Rossi en Iannone anderzijds vochten meerdere stevige duels uit. Daarachter kon Marquez Pedrosa inhalen, maar het gat naar de kopgroep kon de Spanjaard niet meer dichtrijden.

Met nog zes ronden te rijden moest Iannone langzaam afhaken, een ronde later gevolgd door Lorenzo die plotseling wat snelheid leek te verliezen. Dat was echter wel het startsein voor nog maar eens een schitterend duel, dit keer tussen Dovizioso en Rossi. Rondenlang haalde het duo elkaar in en bij het ingaan van de slotronde reden de twee dan ook pal naast elkaar. De Ducati van Dovizioso leek snel genoeg om op het laatste rechte stuk voorbij de Yamaha van Rossi te razen, maar daar dacht Il Dottore anders over. In de laatste bochten kon hij Dovizioso precies op genoeg afstand houden om ervoor te zorgen dat hij er niet meer voorbij kon: Rossi won, voor Dovizioso en Iannone. Lorenzo moest genoegen nemen met plek vier, voor de Honda's van Marquez en Pedrosa.