NAC Breda bestelt te veel kleding van Umbro

Bij NAC Breda kan het in sportief opzicht nog altijd beter, maar er is nog meer gelazer. De Bredase formatie heeft nu een conflict met kledingleverancier Umbro. Volgens het sportmerk gaat het om het aantal kledingstukken, dat de ploeg afneemt.

"De samenwerking loopt niet lekker", liet Paul Haverlag van Umbro aan Omroep Brabant weten. "NAC bestelt twee keer zoveel kleding als het afgesproken budget en contract toelaat. Als je een contract tekent, moet je je daar aan houden. Anders komt er een rekening."

Haverlag vervolgt met de woorden: "Kunnen we dat niet zus of zo regelen, zeggen ze dan bij NAC. Maar zo werkt het niet bij ons, want het gaat om heel veel geld. Ik heb me er een beetje in vergist. Je hebt een paar professionele voetbalclubs, maar de rest moddert maar wat aan."

Bovendien gaat het gerucht dat NAC Breda de overeenkomst met kledingmerk heeft opgezegd. Haverlag wil hier echter niet op ingaan. "Wij willen in ieder geval niet opzeggen", zei hij. "Wij willen verder en gaan dan ook nog met NAC om de tafel. We zetten onze relatie niet op het spel door fouten van een paar mensen. Maar als het zo is dat we uit elkaar gaan, dan gaan we netjes uit elkaar."

Ook NAC Breda is om een reactie gevraagd, maar algemeen directeur Justin Goetzee wilde er niets over zeggen.