Voetbaltopper in Italië onbeslist

De voetbaltopper in Italië tussen Juventus en AS Roma heeft maandag geen winnaar opgeleverd. De confrontatie in Rome eindigde in 1-1. Die uitslag betekende dat de Oude Dame uit Turijn fier aan kop blijft in de Serie A en negen punten voorsprong behoudt op de Romeinse club, die vorige week donderdag nog Feyenoord uitschakelde in de Europa League.

Het duurde meer dan een uur voordat het eerste doelpunt viel in het volle Stadio Olimpico. Spits Carlos Tevez bracht Juventus in de 64e minuut op voorsprong door een vrije trap fraai achter doelman Morgan De Sanctis te krullen. De thuisploeg kwam in de 78e minuut op de gelijke hoogte via een kopbal van Seydou Keita.

Roma speelde het laatste halfuur met tien man, nadat Vasileios Torosidis met een rode kaart moest inrukken.