Telstar wint inhaalduel tegen Achilles '29

Telstar heeft aan de inhaalwedstrijd tegen Achilles '29 drie punten overgehouden. In Groesbeek werd er met 1-3 gewonnen. Telstar begon goed aan wedstrijd en kreeg na twee minuten spelen via spits Ralf Seuntjens een eerste mogelijkheid, maar Achilles '29-doelman Leon ter Wielen van keerde het schot van Seuntjens. Dat was ook gelijk het enige gevaar van de Witte Leeuwen in de eerste helft.

Achilles '29 werd beter en creëerde de eerste kansen via Mehmet Dingil en Frank Wiafe. In de 24e minuut was raak. Een schitterend schot van Kürşad Sürmeli vloog vanaf achttien meter achter Telstar-doelman Zonneveld in de kruising.

Waar Telstar in de eerste helft nauwelijks een kans creëerde, was het in de tweede helft binnen vijf minuten raak. Een vrije trap van Seuntjens werd door keeper Ter Wielen nog gekeerd, maar de rebound werd goed binnen gekopt door Steve Olfers. In de 56e minuut kwam Telstar zelfs op voorsprong. Het was Seuntjens die bij de eerste paal alert reageerde op een goede voorzet van invaller Anmar Almubaraki en scoorde alweer zijn veertiende treffer van het seizoen. Tien minuten later besliste Tarik Tissoudali het duel in het voordeel van de ploeg uit Velsen-Zuid.

Telstar klimt met deze zege naar de veertiende plaats in de Jupiler League. Achilles '29 bezet de zestiende plaats.