Napoli loopt niet in op AS Roma

Napoli heeft punten laten liggen in de strijd om de tweede plaats in de Serie A. De club verloor van Torino (1-0). Napoli ging het duel in met de wetenschap dat winst waarschijnlijk niet genoeg zou zijn om de tweede plaats op doelsaldo van AS Roma over te nemen. Daarvoor zou een ruime overwinning geboekt moeten worden.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Aan beide kanten was er in de eerste helft één grote kans te bespeuren. Waar Josef Martinez de 1-0 op het scorebord had moeten zetten voor Torino, mikte Marek Hamsik niet goed genoeg voor Napoli.

In de tweede helft leek Napoli het heft in handen te nemen. José Callejon dacht met een vrije trap de score te openen, maar zijn inzet zeilde maar net naast. Iets later was het Torino dat op voorsprong kwam. Karmil Gilk zette de club uit Turijn met een kopbal op 1-0. Napoli kwam die klap niet meer te boven.

Bij Napoli stond Jonathan de Guzman in de basisopstelling. De Nederlander is al het hele seizoen een gewaardeerde kracht in Italië. Hij had enkele kansen om te scoren voor Napoli, maar miste de scherpte voor het doel.