Gouden Mario Amiibo al uitverkocht

De idioterie rondom de Amiibo's van Nintendo gaat weer verder. De goudkleurige Mario-amiibo is in Amerika al volledig uitverkocht. Daar was het een Wallmart-exclusive die 15 dollar kostte, nergens anders verkrijgbaar. Natuurlijk zijn er weer mensen die er een paar ingekocht hebben en nu voor gemiddeld 65 dollar verkopen op internet. Er is al zo'n Mario op eBay gespot van 1500 dollar, bedoeld voor de echt wanhopige verzamelaar die geld teveel heeft.

Nintendo heeft met haar Amiibo's enorme succes, maar kunnen de voorraden van enkele personages niet aangevuld krijgen. In Amerika is er een groot leveringsprobleem, en in Europa lijken er alleen zogenaamde paper-launches te bestaan: van de laatste serie die 20 februari is uitgekomen zijn bijvoorbeeld DeDeDe en Metaknight uit het spel Kirby zo goed als niet gezien in de winkels. Shulk, een personage dat gebruikt kan worden in Xenoblades Chronicles 3DS dat begin april uitkomt is helemaal zeldzaam.

Een Amiibo is een beeldje met een NFC-chip erin, waardoor het kan communiceren met Wii U of 3DS. Enkele spellen maken er gebruik van, zoals Smash Bros. voor 3DS en Wii U, Mario Kart en Hyrule Warriors. Je krijgt vaak items of andere bonussen als je het beeldje in het spel gebruikt, alleen in Smash Bros. train je een Amiibo om met of tegen je te vechten.

Golden Mario Amiibo