Ron Dennis: "Alonso is in orde"

Er is niets mis met de gezondheid van Formule 1-coureur Fernando Alonso, zo heeft McLaren-baas Ron Dennis vanuit Barcelona gemeld. De Spaanjaard crashte vorige week tijdens de tweede wintertest en moest drie nachten in het ziekenhuis doorbrengen. Deze week komt hij uit voorzorg niet in actie.

Dennis maakte duidelijk waarom Alonso langer dan normaal in het ziekenhuis door moest brengen: "Dit is een beslissing die door de artsen is genomen en we staan hier volledig achter. Iedereen die in Engeland woont, weet dat er de laatste maanden veel aandacht is voor hersenletsel als gevolg van ongelukken in de sport. We hebben een paar bizarre ongevallen met grote gevolgen gezien, onder andere in het skiën, ijshockey en rugby. De medische wereld is momenteel erg gefocust op wat er mogelijk kan gebeuren bij een nieuw ongeval en wat er gebeurt als je niet genoeg rust neemt. Om die reden was men extreem voorzichtig met Fernando."

Het leverde afgelopen week veel speculatie op, maar Dennis liet weten dat zijn coureur na onder meer een CT- en een MRI-scan fit is verklaard. "Er is niets wat er op duidt dat hij hersenletsel heeft opgelopen. Hij is helemaal in orde." Wel erkent hij dat Alonso enkele seconden buiten bewustzijn is geweest na het ongeval. Op last van de doktoren komt de Spanjaard daarom deze week niet in actie. De baas van het team uit Woking hoopt dat de coureur er half maart in Australië wel bij kan zijn. "Maar ik ben niet degene die daar over gaat. Hier heeft de FIA een medische keuring voor."