Film1 zendt Oscaruitreiking weer uit

Film1 zendt dit jaar in Nederland weer live de Oscaruitreiking uit. Iedereen die digitale televisie kijkt via de kabel, CanalDigitaal of KPN 1-TV kan in de nacht van 22 op 23 februari kijken naar de toekenning van de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Ook het arriveren van alle sterren op de rode loper wordt uitgezonden. Dat heeft Film1 woensdag bekendgemaakt.

De eventkanalen van Ziggo en UPC staan bovendien het hele weekend in het teken van de Oscars. Abonnees van Film1 hebben zelfs de hele week voorafgaand aan de grote avond al voorpret. Zo zijn in de loop van de week films te zien die zowel vorig jaar als dit jaar nominaties of prijzen hebben gekregen, zoals Philomena, Dallas Buyers Club, 12 Years a Slave en The Grand Budapest Hotel.

Op maandagavond 23 februari zendt het betaalkanaal bovendien een samenvatting met de hoogtepunten van de Oscarceremonie uit. Het is het negende achtereenvolgende jaar dat Film1 het Oscarfeestje gratis beschikbaar stelt voor Nederlandse kijkers.

De uitreiking van de Oscars lijkt dit jaar een nek-aan-nekrace te worden tussen de films Boyhood en Birdman. Ook een Nederlandse productie is in de race: de korte animatie A Short Life maakt kans op een beeldje.