Sportblog: Ultieme boogschutter & 11 zoutzakken bij Heracles

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Zoontje Drenthe schiet met scherp
Zo vader, zo zoon...... vader Royston Drenthe trapte in een grijs verleden (althans zo voelt het) een aardig balletje, zijn zoontje blijkt nu ook aardig te kunnen mikken. In dit filmpje laat hij even zien hoe je een telefoon uit iemands hand schiet.

Supporters Heracles bieden 11 zoutzakken aan ter vervanging spelers
Een groep supporters van Heracles Almelo had genoeg van het slechte spel van hun eerste elftal. In de aanloop naar de derby tegen FC Twente zette de groep elf zoutzakken voor de deur van het Polman Stadion. Er werd ook een briefje bij gehangen met de tekst die weinig te raden overliet: "Heer Stegeman, hier heeft u elf zakken zout. Stel die maar op vrijdagavond. Die hebben meer inzet dan die omhooggevallen broodvoetballers van zondag. Getekend: Zwaar teleurgestelde supporters." Zo lezen we op Hndb Almelo.

Heracles-voorzitter Jan Smit kon niet bepaald lachen om de grap van de supporters. "Dat zijn mooi-weer supporters, die staan niet voor de club als het wat minder gaat. Deze actie betreur ik. Het is verkeerde humor. Erg kinderachtig ook, een verkeerd signaal. Ik kan er helemaal niks mee en wil er eigenlijk helemaal geen aandacht aan geven," aldus Smit in Tubantia.

De ultieme boogschutter
Nauwkeurig boogschieten is al heel knap, maar Lars Andersen is van een buitenaards niveau. Een filmpje over hem, waarin je ziet wat de man allemaal kan, is in vijf dagen tijd meer dan twintig miljoen keer bekeken op YouTube. Aan het einde van het filmpje haalt hij de ultieme boogschutterstruc uit. Wij zijn onder de indruk!


Buitenaards goed boogschieten (Bron: YouTube)

Gooi je auto vol met Vitesse-benzine
De laatste weken lijkt Vitesse niet vooruit te branden, maar toch blijkt de club uit Arnhem de juiste plek voor brandstof. Tankstation Velperpoort van Willy Roerdinkholder is namelijk omgebouwd tot het eerste Vitesse-tankstation ter wereld! Van iedere liter die getankt wordt, gaat één eurocent naar de Vitesse Voetbal Academie, zo lezen we in de Gelderlander. Bovendien wordt er korting gegeven als Vitesse wint, dat zal voorlopig niet veel geld kosten.

"Het Vitesse Tankstation past perfect binnen het idee om meer geel-zwart in Arnhem en omstreken te zien", vertelt Vitesse-directeur Joost de Wit. Oud speler en tegenwoordig jeugdtrainer Nicky Hofs verrichte de opening.

Onhandige Lineker worstelt zich door loting heen
Voor het eerst in zijn leven mocht oud-voetballer Gary Lineker de loting van de FA Cup verrichten. Niet alleen zijn zenuwen, maar ook de onhandigheid van de presentator van Match of the Day, zorgden voor spannende momenten. Tijdens het oefenen vlogen de balletjes waarmee geloot werd al in het rond. Maar met veel pijn en moeite worstelde de onhandigste man op aarde, zoals presentator van de loting Mark Chapman hem noemde, zich door het hele proces heen.


De onhandigste man ter wereld (Bron: YouTube/Macht of the Day)

Voetballer Jody Lukoki voor de rechter
Voetballer en oud-Ajacied Jody Lukoki moet volgende week voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen, wegens heling van een kostbaar horloge, zo laat Novum ons weten. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bevestigde een bericht in Het Parool hierover. De 22-jarige Lukoki, die nu voor PEC Zwolle speelt, zou aan ene Dustin B. 12.000 euro hebben betaald om een horloge van het exclusieve merk Audemars Piguet voor hem te regelen. De nieuwwaarde van zo'n horloge is veel hoger. Lukoki had moeten weten dat het horloge van diefstal afkomstig is, stelt het OM.

Ballenjongen regelt zaakje voor bijgelovige Nadal
Na vele jaren toptennis zijn er een aantal gewoontes ingeslopen bij Rafael Nadal. Zo zet hij bijvoorbeeld altijd zijn flesjes sportdrank met de etiket naar de voorkant voor zich neer. Maar soms gaat het mis zoals tijdens de Australian Open. Door een windvlaag waaide één van de flesjes van Nadal om. Een alerte ballenjongen aarzelde geen moment en zette het flesje precies weer zo neer zoals de Spanjaard het zo graag heeft. Nadal moest er erg om lachen, temeer hij er helemaal niet om gevraagd had. Blijkbaar lette het hulpje erg goed op de grootmeester.


De oplettende ballenjongen (Bron: YouTube/Australian Open)

Potje vrouwenbasketbal eindigt in flinke knokpartij
Er leek weinig aan de hand tijdens de wedstrijd tussen Alabama en Auburn. Na wat leek op een ongelukkige botsing loopt vervolgens compleet uit de hand. Meoshonti Knight en Hasina Muhammad beginnen de vechtpartij, waar al snel iedereen zich mee bemoeit. De scheidsrechter die zich ermee wilde bemoeien eindigde zelfs op de grond. In totaal werden er drie speelsters van het veld gestuurd en lag het spel twintig minuten stil.


Gezellig een potje basketbal (Bron: YouTube/SportsWatcher)