Kat 'opgestaan' uit de dood

Ellis Hutson uit Tampa Bay, Florida is voor een opmerkelijke verrassing komen te staan. Vorige week werd de kat van de man aangereden en door verschillende dierenartsen doodverklaard. Een paar dagen later zag hij zijn kat echter gewoon weer rondlopen in de tuin. De kat was al begraven en al.

Vorige week vond Hutson zijn zwart-witte kat in een plas bloed, waarna hij meteen de dierenarts inschakelde. Die kon naar eigen zeggen niks meer voor de kat betekenen. Na deze verdrietige mededeling besloot Hutson zijn kat te begraven.

Volgens dierenartsen van de Amerikaanse dierenbescherming was de kat op geen enkel moment echt dood, maar enkel bewusteloos. Hij is onder de grond blijkbaar weer 'tot leven gekomen' en heeft zichzelf omhoog gegraven, waarna hij naar het huis van zijn lieftallige baasje is gewandeld. De kat kwam aanlopen met ernstige verwondingen: volgens enkele buren zag de kat er uit als een 'zombiekat'.

Eén ding is zeker: Ellis Hutson en de kat zijn enorm gelukkig om weer herenigd te zijn en de kat is natuurlijk superblij om wat bekendheid te hebben gekregen. De kat heeft ernstige verwondingen aan zijn kop en blindheid aan één oog overgehouden aan de aanrijding, maar naar verwachting zal hij zijn verwondingen gewoon overleven. 

Update 29-1-2015 (14.52) :  'Zombiekat' heeft zijn operaties allemaal goed doorstaan en is goed hersteld. Hij kan nu weer naar huis! De eigenaar heeft laten weten het als een wonder te zien dat de kat weer bij hem is teruggekomen.