Schöne mag niet weg bij Ajax

Trainer Frank de Boer rekent ook na de winterstop op Lasse Schöne. "Hij mag niet weg. Als hij gaat, dan aan het einde van het seizoen", zegt De Boer.

Van alle Ajacieden was Schöne afgelopen jaar bij de meeste doelpunten van zijn ploeg betrokken. "Ook als we niet lekker in de wedstrijd zitten, dan blijft hij zijn eigen ruimte creëren. Zo komen middenvelders aan het voetballen en kan Ricardo van Rhijn opkomen. Hij haalt iedere wedstrijd minimaal een zesje of zeven. Er zijn momenten dat je met twee echte buitenspelers kan voetballen, maar in het huidige voetbal doet geen club dat eigenlijk meer. Ik speel het liefst met een echte buitenspeler en een valse", zegt De Boer.

Niklas Moisander mag de komende weken wel uitkijken naar een andere club. "Maar ik kan hem nog heel goed gebruiken", benadrukt De Boer. "Hij hoeft van mij zeker niet weg en zal denk ik alleen naar een heel mooie club vertrekken. Als hij beter is dan een jonge speler, dan zal ik hem gewoon blijven opstellen, ook al loopt zijn contract af."