United speelt gelijk tegen Villa, Southampton wint weer eens

Trainer Louis van Gaal zag zaterdag een einde komen aan een serie van zes overwinningen op rij met Manchester United. Op bezoek bij Aston Villa kwam zijn ploeg niet verder dan 1-1.

Christian Benteke bracht de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong (1-0). De Belg nam de bal met zijn borst aan en schoot fraai raak met zijn linkervoet. Radamel Falcao bracht Manchester United in de 53e minuut op gelijke hoogte. Het elftal van trainer Van Gaal voetbalde de laatste 35 minuten met een man meer. Gabriel Agbonlahor kreeg een rode kaart voor een harde tackle op Ashley Young.

Robin van Persie speelde het eerste uur voor Manchester United, waar de geblesseerde Daley Blind nog ontbrak. Bij Aston Villa was Ron Vlaar de hele wedstrijd van de partij. Leandro Bacuna mocht na 79 minuten invallen.

Manchester City is in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Chelsea. De nummer twee van de Premier League versloeg Crystal Palace zaterdagmiddag met 3-0. Scoren lukte pas na rust. De eerste twee treffers kwamen op naam van de Spanjaard David Silva. Yaya Touré had tien minuten voor tijd ook nog succes.

Trainer Ronald Koeman weet weer wat winnen is. Hij zag zijn ploeg Southampton zaterdag na vijf nederlagen op rij voor eigen publiek van Everton winnen (3-0). Southampton kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Romelu Lukaku. Graziano Pellè tekende voor de tweede treffer van zijn club. Maya Yoshida bepaalde in de slotfase de eindstand.

Charlie Austin heeft Queens Rark Rangers zaterdag aan een thuiszege op West Bromwich Albion geholpen. De spits tekende voor alle drie de treffers van zijn ploeg (3-2).

Swansea City handhaafde zich in de subtop door een zege bij Hull City (0-1). Sung-Yueng Ki maakte het enige doelpunt. Marvin Emnes mocht na een uur invallen. Wilfried Bony speelde alleen het laatste kwartiertje voor de club uit Wales.

Tottenham Hotspur rekende voor eigen publiek af met Burnley (2-1). Erik Lamela maakte het winnende doelpunt. West Ham United handhaafde zich op een vierde positie dankzij een zege op hekkensluiter Leicester City (2-0).