Jack van Gelder wint Theo Koomen Award 2014

Sportverslaggever Jack van Gelder heeft zaterdag de Theo Koomen Award 2014 ontvangen, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar. Van Gelder kreeg de prijs voor zijn commentaar bij de 2-1 die Klaas-Jan Huntelaar maakte in de allerlaatste minuut in blessuretijd tijdens de beslissende WK-wedstrijd Nederland-Mexico.

Het rake schot van Huntelaar bracht Nederland toen in de kwartfinale. De presentator werd verrast met de bokaal tijdens een bezoek aan het Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Evert ten Napel en Andy Houtkamp, de winnaar van 2013.

"Het was een enorm moeilijke keuze tussen die weergaloze 1-1 van Robin van Persie tegen Spanje en de penalty van Klaas-Jan Huntelaar tegen Mexico", stelt Ten Napel. "We hebben uiteindelijk gekozen voor het moment waarop Huntelaar Oranje naar de laatste acht op het WK schiet. Jack is hier duidelijk, beschrijft de actie van Arjen Robben - waar de penalty uit volgt - goed en laat ons nog eens meeleven met de gevoelens van Klaas-Jan Huntelaar."

De prijs, vernoemd naar een van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is twee jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het programma van Bert Kranenbarg. In 2012 ging de prijs naar Hans van Zetten, voor zijn commentaar bij Epke Zonderland op de Olympische Spelen.