Ten Rouwelaar: "Ik weet ook niet hoe het verder moet"

Is er sprake van een crisis bij NAC Breda? Het heeft er alle schijn van. Donderdagavond verloren de Bredanaars met liefst 6-0 van Excelsior in de strijd om de KNVB Beker.

"Ik weet ook niet hoe het nu verder moet. Zeg jij het maar", sprak NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar na de oorwassing tegen FOX Sports. "We krijgen tik op tik. Dit is allemaal heel erg pijnlijk", aldus de goalie. In de rust was Ten Rouwelaar boos op arbiter Dennis Higler. Hij ging flink tekeer tegen de scheidsrechter.

De 2-0 werd namelijk door Higler toegekend, terwijl de bal de lijn niet was gepasseerd. Ten Rouwelaar kreeg een gele prent van de scheids. "Het was een twijfelgeval, echt schandalig! En je bent ook nog eens bijdehand", tierde Ten Rouwelaar.

Rob Penders, de assistent-trainer van NAC Breda, snapte wel waarom de doelman woedend was. "Ik hoorde dat het geen goal was en Jelle was daar boos over. Terecht blijkt achteraf, en dat is extra zuur. Het schijnt niet eens een twijfelgeval te zijn en wat dat betreft is het wel erg kwalijk", zei de assistent.

Hij heeft advies voor de arbitrage. "Je moet die vlag gewoon omlaag houden wanneer je het niet zeker weet", sprak hij, zichtbaar boos.

Is het een doelpunt of niet? Volgens de arbitrage wel. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Is het een doelpunt of niet? Volgens de arbitrage wel. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)