Winnaar Expeditie Robinson 2014 bekend

Kay Nambiar is de winnaar van Expeditie Robinson 2014. Dat bleek donderdagavond tijdens de finale van het avonturenprogramma bij RTL5.

Zanger en fotomodel Kay (31) stond in de finale met acteur Ferry Doedens en zangeres Krystl. "Ik ben superblij en vooral trots dat ik Expeditie Robinson 2014 heb gewonnen", reageerde Kay na afloop van de uitzending. "Naast een bijzondere ervaring heb ik ook een aantal mooie vrienden erbij gekregen. Ik ben dankbaar voor deze once in a lifetime experience en neem deze ervaring mee in al mijn muziek, presentatie- en modellenwerk."

Eerder vertelde de winnaar van Expeditie Robinson dat hij het ontzettend zwaar vond. "Je eet écht weinig, af en toe maar een halve kokosnoot per dag", vertelde de zanger van de band Valerius. "Ik was soms verbaasd over wat ik lichamelijk allemaal kon, puur door de adrenaline." Deelneemster Krystle vertelde eerder ook al dat de expeditie haar lichamelijk zwaar viel. "Na 32 dagen op het eiland woog ik nog maar 42 kilo."

De presentatie van het vijftiende seizoen van Expeditie Robinson was dit seizoen in handen van Nicolette Kluijver en Dennis Weening. De vorige editie werd gewonnen door judoka Edith Bosch.