BMX'ster Smulders start commercieel team

BMX'ers Laura Smulders en Martijn Jaspers zetten hun loopbaan voort buiten de nationale selectie. Het tweetal, dat mikt op een goede prestatie bij de Olympische Spelen in Rio 2016, heeft een commerciële ploeg opgezet. Dat maakten ze vrijdag bekend. Smulders was in Londen 2012 al goed voor brons.

Een aantal bedrijven, waaronder TVE sport, Oegema transport, BMX24seven en Excluton/Constar, heeft zich verbonden aan het team dat ook nog vier fietscrossers uit andere Europese landen zal tellen. Jaspers is ook verantwoordelijk voor de trainingsschema's, terwijl Frank Smulders en Eli Piccart de coaching op zich nemen.

Wielerbond KNWU heeft positief gereageerd op het initiatief. "Voor de sport is de commercialisering een zeer positieve ontwikkeling. Na de Spelen in Londen zagen we een enorme aanwas van nieuwe talenten binnen de BMX. Dat deze sport nu in navolging van het schaatsen de commerciële kant opgaat kan er alleen maar aan bijdragen dat we het niveau naar een nog hoger plan kunnen brengen", aldus KNWU-directeur Huib Kloosterhuis.