Nederland enige kandidaat voor EK voetbal in 2017

De KNVB is de enige kandidaat om het EK voetbal voor vrouwen in 2017 te organiseren. Tot vandaag hadden alle Europese voetbalbonden de tijd om een bod te doen op het EK. Er hebben zich geen andere landen gemeld om het toernooi te mogen organiseren.

Nederland is nog niet helemaal zeker van de organisatie, maar de kansen zijn zeer groot. De UEFA neemt daarover volgende week een beslissing. Dat bevestigt Michael van Praag, voorzitter van de KNVB: "De kans is wel erg groot dat wij het toernooi krijgen, maar je weet het nooit." Nederland wilde het EK van 2013 ook al organiseren, maar viel toen buiten de boot. Het toernooi ging toen naar Zweden.

Het EK in 2017 groeit van twaalf naar zestien deelnemers. Er wordt gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht. De finale zal worden gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. 

Nederland nam in 2009 voor het eerst deel aan het EK, toen werd de halve finale gehaald. In 2013 verliep het EK teleurstellend, Oranje werd in de groepsfase al uitgeschakeld. Het Nederlands elftal plaatste zich donderdagavond voor het eerst in de geschiedenis voor het WK voetbal, dat komende zomer in Canada plaatsvindt. Twee jaar later heeft Nederland krijgt zeer waarschijnlijk de eer om het Europees Kampioenschap te mogen organiseren.