Olympiër Van Limbeek overleden

Olympisch schutter Bean van Limbeek is zaterdag in zijn woonplaats Almelo overleden, zo meldt Tubantia. De oud-schutter leed aan de ziekte van Parkinson. Hij kwam op de Olympische Spelen van Seoul in 1988 uit op het onderdeel trap, de olympische vorm van kleiduifschieten. Van Limbeek is 70 jaar oud geworden.

Vanwege zijn vaak zwarte kleding en bijbehorende cowboyhoed werd Van Limbeek ook wel 'de cowboy' genoemd. Hij kwam vaak in de problemen en werd meermaals geschorst door de diverse bonden, omdat hij regelmatig weigerde zich volledig aan alle regels aan te passen.

In 1988 deed Van Limbeek op 44-jarige leeftijd mee in Seoul, waarmee hij de oudste Nederlander was op die Spelen. In de kwalificaties kwam hij tot de derde score, maar in de halve finales moest hij Dmitri Monakov uit de Soviet-Unie en Miroslav Bednarik uit Tsjechoslowakije laten gaan.

Hij haalde wel de finale met de beste zes en daarin kwam het vervolgens tot een shoot-off om brons met de Belg Frans Peeters en Francisco Boza uit Peru. Van Limbeek haakte na één ronde af, waardoor Peeters en Boza het tegen elkaar opnamen. Peeters pakte brons, Van Limbeek werd vijfde. Dat resultaat werd pas in 2000 verbeterd, toen Hennie Dompeling in Sydney vierde werd in de skeet.