Voetbalsters beginnen jacht op WK-debuut met gelijkspel

De Nederlandse voetbalsters hebben zaterdag de eerste confrontatie met Italië in de strijd om een WK-ticket gelijkgespeeld. De ploeg van bondscoach Roger Reijners moest in het volgepakte stadion van ADO Den Haag, waar ruim 13.000 toeschouwers zaten, genoegen nemen met 1-1. De beslissende return is donderdag in Verona.

Melania Gabbiadini zette de Italiaanse vrouwen binnen twintig minuten op voorsprong met een schot van grote afstand. Oranje kwam aan het begin van de tweede helft langszij via Vivianne Miedema, die de bal intikte na voorbereidend werk van Manon Melis. De beste kansen waren daarna voor de Leeuwinnen, maar het winnende doelpunt bleef uit.

De Nederlandse voetbalsters hopen zich voor het eerst te kwalificeren voor het WK, dat volgend jaar in Canada wordt gehouden.