AS Roma zet Juventus onder druk

AS Roma heeft zaterdag in de Serie A de druk weer bij Juventus neergelegd. De Romeinse ploeg won de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo met 2-1 en kwam daarmee in punten op gelijke hoogte met de Oude Dame, die later op zaterdag tegen Lazio speelt. De twee titelkandidaten hebben allebei 28 punten.

AS Roma beleefde een dramatische start in Bergamo, want na één minuut stond de thuisclub al voor door een doelpunt van Maximiliano Moralez. Adem Ljajic trok de stand in de 23e minuut echter gelijk en kort voor rust zette Radja Nainggolan de Romeinen op voorsprong (1-2). Daar bleef het in de tweede helft bij. Diep in blessuretijd werd Richmond Boakye bij Atalanta met rood (twee keer geel) uit het veld gestuurd.

Kevin Strootman en Urby Emanuelson zaten de hele wedstrijd op de bank bij AS Roma.