Chelsea rekent af met West Bromwich, Man. City wint van Swansea

Chelsea heeft de Premier League hervat met een simpele zege op West Bromwich Albion. De thuisploeg zat snel op rozen, zeker nadat de bezoekers met tien man kwamen te staan.

Het team van José Mourinho was al in de zesde minuut dicht bij het eerste doelpunt toen John Terry dacht te scoren. Zijn inzet werd echter heel knap van de lijn gehaald door keeper Ben Foster. Vijf minuten later was het wel raak. Diego Costa kreeg alle ruimte om een pass van Oscar aan te nemen en binnen te schieten: 1-0.

West Bromwich was niet bij machte om op de helft van Chelsea voor gevaar te zorgen, en de 2-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Eden Hazard had geen tegenstander in de buurt toen hij bij de eerste paal met links een hoekschop van Cesc Fabregas binnenwerkte.

Amper vijf minuten later was het duel op Stamford Bridge eigenlijk al beslist. The Blues mochten met een man meer verder, omdat Claudio Yacob met twee benen een grove overtreding maakte op Diego Costa. De Argentijn kreeg van scheidsrechter Lee Mason meteen een rode kaart te zien.

In het restant van de eerste helft verzuimde Chelsea de score uit te breiden, terwijl na de pauze Foster een aantal keren in de weg lag. De keeper hield de score voor zijn team onder meer beperkt bij een poging van Hazard, na een subtiel passje van Fabregas. Het publiek in Londen kreeg tot slot een niet echt boeiende slotfase voorgeschoteld. West Bromwich kon aanvallend niets uitrichten, terwijl Chelsea geen aanstalten maakte om aan het doelsaldo te werken. The Blues speelden de wedstrijd daarom rustig uit: 2-0.

Manchester City heeft met nipte cijfers drie punten gepakt tegen Swansea City. De kampioen van de Premier League moest al snel een achterstand zien weg te werken. Wilfried Bony zorgde in het Etihad Stadium namelijk al na negen minuten voor de openingstreffer. De oud-spits van Vitesse nam een pass van Nathan Dyer aan op de borst, om vervolgens doelman Joe Hart geen kans te geven: 0-1.

Swansea wist in het eerste kwartier goed druk te zetten op de defensie van Manchester City. Toch kwam de thuisploeg even later wel op gelijke hoogte. Yaya Touré bediende Jesus Navas, die op zijn beurt Stevan Jovetic een niet te missen kans bood. Kort voor de pauze was City een haar verwijderd van een tweede treffer. Een snelle aanval via onder meer Sergio Agüero kwam uiteindelijk terecht bij Gaël Clichy. De Fransman haalde hard uit, waarna zijn schot via doelman Lukasz Fabianski tegen de paal belandde.

City kreeg in de laatste fase van de eerste helft steeds meer controle over de wedstrijd. Na de pauze wist het team van Manuel Pellegrini het veldoverwicht ook om te zetten in een doelpunt. Swansea kreeg een hoekschop niet goed weggewerkt en daardoor kon Touré de bal uiteindelijk onder Fabianski door glijden: 2-1.

De bezoekers mochten daarna hun Poolse keeper bedanken dat het slechts bij 2-1 bleef. De voormalige sluitpost van Arsenal bracht onder meer redding bij een schot van Navas. De achterstand van The Citizens op Chelsea is nog steeds acht punten. De volgende wedstrijd van City is tegen Southampton (uit).