Nieuw geval ebola vastgesteld in Mali

Opnieuw is in Mali een geval van ebola vastgesteld. Bovendien worden nog eens twee mensen getest op een besmetting met ebola. Dat hebben de Malinese autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Al vijf mensen zijn in Mali aan ebola bezweken en de vrees is dat dit alleen nog maar toeneemt.

Volgens de regering is de patiënt die positief is getest op ebola in 'een isolatiecentrum geplaatst voor een intensieve behandeling'. In totaal worden 310 mensen nauwlettend in de gaten gehouden om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Alle ebolabesmettingen zijn terug te leiden op een 70-jarige imam die vanuit Guinee naar de Malinese hoofdstad Bamako was gebracht.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties zei dat de besmettingen in Mali 'een grote bron van zorg' zijn. "De nieuwe gevallen in Mali herinneren ons eraan dat geen enkel land in de regio immuun is voor ebola", aldus Manuel Fontaine van Unicef vrijdag. "We kunnen niet wachten voordat er in risicolanden nieuwe gevallen opdruiken voordat we in actie komen."