Eredivisie: Preview speelronde 11

Vanavond begint de elfde speelronde in de Eredivisie. PSV gaat nog altijd aan de leiding, maa wordt op de hielen gezeten door Ajax, Feyenoord en PEC Zwolle. Heracles Almelo staat nog altijd op de laatste plaats en blijft daar waarschijnlijk nog wel even staan. Hieronder volgt een vooruitblik op de naderende speelronde.

De elfde speelronde in de Eredivisie wordt vanavond om 18.30 uur afgetrapt door Ajax en FC Dordrecht. In het verleden gingen de Dordtenaren vijf keer eerder naar Amsterdam, maar slaagden er nooit in om te winnen. De laatste onderlinge confrontatie in de hoofdstad was in het seizoen 1994/1995. In dat jaar won Ajax met 3-0, werd het uiteindelijk landskampioen en pakte het de Champions League. FC Dordrecht kent een teleurstellende reeks. In de laatste negen wedstrijden werden slechts twee punten gepakt.


Marnix Kolder (l) wint het kopduel van Jeroen Veldmate (r) (PRO SHOTS / Erik Pasman)

Daarnaast spelen Feyenoord en PEC Zwolle vanavond ook een belangrijk duel. Beide ploegen hebben op dit moment evenveel punten, waarbij de Rotterdammers een beter doelsaldo hebben. Vorig jaar won de ploeg van trainer Fred Rutten met 3-0, maar werd in Zwolle met 2-1 verslagen. De verwachting is een mooie wedstrijd. PEC Zwolle wist de laatste drie duels niet meer te winnen, terwijl Feyenoord inmiddels vier duels op rij ongeslagen is.

Morgenmiddag wordt de elfde speelronde hervat met de wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse, die voor de 30e keer wordt gespeeld. De Domstedelingen waren zestien keer de betere, terwijl de Arnhemmers maar acht keer wonnen. Bovendien is het onderlinge verschil tussen beide ploegen erg klein: Twee punten in het voordeel van Vitesse. Dit minimale aantal scheelt echter wel vijf plaatsen op de ranglijst.


Ruben Schaken (r) laat zich in de luren leggen door Ryan Thomas (PRO SHOTS / Kay int Veen)

Ook Go Ahead Eagles en Heracles Almelo gaan morgen de strijd met elkaar aan. Deventer was in het verleden vijf keer gastheer van deze wedstrijd. Vorig jaar werd deze wedstrijd na twintig minuten gestaakt, vanwege overvloedige regenval. Na een maand werd het resterende deel uitgespeeld met een gelijkspel als eindstand: 1-1. Heracles Almelo pakte dit seizoen overigens nog geen punt op eigen bodem, dus bij winst op Go Ahead Eagles kunnen ze daarmee afrekenen.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
1 nov om 18.30 uur Ajax - FC Dordrecht FOX Sports 1
1 nov om 19.45 uur Feyenoord - PEC Zwolle FOX Sports 3
1 nov om 19.45 uur FC Twente - sc Heerenveen FOX Sports 5
1 nov om 20.45 uur PSV - ADO Den Haag FOX Sports 1
1 nov om 22.40 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
2 nov om 00.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 3
2 nov om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
2 nov om 12.30 uur FC Utrecht - Vitesse FOX Sports 1
2 nov om 14.30 uur AZ - Excelsior FOX Sports 1
2 nov om 14.30 uur Willem II - sc Cambuur Leeuwarden FOX Sports 3
2 nov om 14.30 uur Go Ahead Eagles - Heracles Almelo FOX Sports 5
2 nov om 16.45 uur FC Groningen - NAC Breda FOX Sports 1
2 nov om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
2 nov om 22.15 uur NOS Studio Voetbal NPO 1