Van Gerwen, Barney en Klaasen naar kwartfinale EK darts

Zaterdag werd de tweede ronde gespeeld van de European Championship darts van de PDC. Jelle Klaasen kwam in de middag al in actie. Raymond van Barneveld had vanavond een Nederlands onderonsje met Vincent van der Voort en Michael van Gerwen speelde in het Duitse Müllheim tegen Brendan Dolan. 

Klaasen trad aan tegen Jamie Caven. De Engelsman nam zelfs een 4-6 voorsprong, maar toen kwam de Nederlander op stoom. Hij draaide de stand om naar een 8-6 voorsprong en zegevierde uiteindelijk met 10-7. Klaasen voor een plek bij de laatste vier tegen Mervyn King, die te sterk was voor Ronny Huybrechts.

Van Barneveld startte tegen Van der Voort voortvarend. Bij de eerste pauze stond hij met 4-1 voor. Van der Voort terug te komen, maar na 4-4 pakte Barney weer twee legs en ging hij met 6-4 de pauze in om de partij vervolgens op zijn gemak uit te gooien. Het werd 10-7. 

Michael van Gerwen heeft met veel moeite weten af te rekenen met Brendan Dolan. Het werd 10-8. Van Gerwen stond bij de eerste break nog 3-2 voor, maar vijf legs later stond het 4-6 voor Dolan en even later werd het 8-8. In de zeventiende leg stond Dolan op 161, maar hij raakte de bulls-eye niet. Van Gerwen liet daarna de kans vanaf 82 liggen. Dolan kreeg echter een herkansing vanaf 25, maar hij gooide zich dood door na een single negen een dubbel elf te raken. Mighty Mike bleef het koelst, gooide dubbel 10 raak en besliste een leg later de partij.

De spannendste wedstrijd van de avond ging tussen Phil Taylor en Stephen Bunting. De winaar van Lakeside was uiteindelijk met 10-9 te sterk voor The Power. Het was een wedstrijd van een hoog niveau. Na negentien legs had Bunting tien keer 180 gegooid en een gemiddelde van 102,21 en Taylor had zeven keer 180 en een gemiddelde van 102,13.

Zondagmiddag worden de kwartfinales gespeeld. Mervyn King treft Klaasen, Bunting speelt tegen Terry Jenkins, Van Gerwen neemt het op tegen Dave Chisnall en Barney zal het podium delen met Peter Wright. 

Uitslagen - European Championship - Ronde II

Darter Darter Uitslag
Terry Jenkins Robert Thornton 10-8
Dave Chisnall Ian White 10-9
Jelle Klaasen Jamie Caven 10-7
Peter Wright Kim Huybrechts 10-5
Raymond van Barneveld Vincent van der Voort 10-7
Phil Taylor Stephen Bunting 9-10
Michael van Gerwen Brendan Dolan 10-8
Ronny Huybrechts Mervyn King 7-10