Van Rey: ik wist van niets

Oud-wethouder Jos van Rey is door het Openbaar Ministerie helemaal niet op de hoogte gesteld van het bericht dat hij voor de rechter moet verschijnen wegens corruptie. Een journalist stelde hem op de hoogte. Tegen de NOS zei hij vrijdag totaal verrast en van slag te zijn.

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag via een persbericht bekend Van Rey te gaan vervolgen voor corruptie, verkiezingsfraude en witwassen van ruim 175 duizend euro. De advocaat van de ex-wethouder van Roermond was volgens het OM hiervan op de hoogte gebracht.

Maar zijn advocaat is op vakantie, zegt Van Rey. Ook anderen in zijn omgeving zouden van niets hebben geweten. "Ik ben niet gauw van slag, maar ik ben van slag. Het recht moet altijd zijn beloop hebben, maar de wijze waarop het gaat is zo onmenselijk. Ze proberen je helemaal kapot te maken. Ze hebben het liefste dat ik mij vanavond iets aandoe. Dat hebben ze ook laten blijken."

Van Rey vindt dat eerst hij en daarna pas de pers had moeten worden geïnformeerd. "Ik mag aannemen dat in Nederland een burger zelf eerst iets hoort."