Sharapova verliest ook van Kvitova

Maria Sharapova lijkt in de WTA Finals geen zicht meer te hebben op de halve finale. De Russin verloor donderdag ook haar tweede groepswedstrijd in Singapore. Ze dolf met 6-3 en 6-2 het onderspit tegen de Tsjechische Petra Kvitova, die nog wel volop in de race is. De partij duurde een uur en vijftien minuten.

Sharapova begon met een break aan de wedstrijd, maar Kvitova draaide die achterstand om en ging overtuigend met de eerste set aan de haal. In het tweede bedrijf liep de Wimbledon-kampioene uit naar 5-0 voordat Sharapova haar eerste game wist te winnen. De zege van de 24-jarige Kvitova kwam echter geen moment meer in gevaar.

Beide speelsters waren het eindejaarstoernooi met een nederlaag begonnen. Sharapova verloor dinsdag van Caroline Wozniacki, terwijl Kvitova onderuitging tegen Agnieszka Radwanska. Alleen Wozniacki, die eerder op de dag Radwanska versloeg, is nog ongeslagen. Vrijdag worden de laatste groepsduels afgewerkt.