Katja Römer-Schuurman werkt beter met vrouwen

Katja Römer-Schuurman slaat op zakelijk gebied vaker de handen ineen met vrouwen dan met mannen. Hoewel uit recente cijfers weer eens bleek dat er weinig dames actief zijn in de top van het Nederlandse bedrijfsleven, ligt dat volgens de actrice zeker niet aan een gebrek aan talent.

"Wij werken niet uit principe met vrouwen, maar vaak komt het erop neer dat we met vrouwen werken omdat zij meestal degenen zijn die de meeste verantwoordelijkheid nemen en eigenlijk het meest een ondernemersgeest hebben", zegt Katja voor de camera van Novum Nieuws.

De actrice is zelf mede-oprichter van de organisatie Return to Sender. Ze woonde maandag de uitreiking van de Marie Claire Starters Award bij. De prijs wordt uitgereikt om startende vrouwelijke ondernemers een duwtje in de rug te geven.

Katja denkt overigens wel te weten waarom er weinig vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven zijn te vinden. "Ik denk dat zij er niet altijd voor kiezen, om het simpele gegeven dat veel vrouwen bereid zijn allerlei grote dromen en ideeën over wat ze willen bereiken aan de kant te schuiven voor een gezin. Ik denk dat dat ook zeker een van de redenen is."