Lesbienne gestorven bij exorcisme

Ook in Antwerpen lopen mensen rond die mentaal nog niet helemaal aan de eenentwintigste eeuw toe zijn. De komende tijd buigt de Correctionele Rechtbank, zoals ze dat zo mooi in België noemen, over de zaak van Layla, die de dood vond door een overdosis islam.

Volgens de ouders had Layla van 18 jaar oud 'psychische problemen'. En wat doe je dan als verstandige ouder? Dan luister je serieus naar het advies van de buren en bel je de imam.

Het lijkt er overigens zeer sterk op dat de psychische problemen van Layla zich niet alleen uitdrukten in de symptonen die de ouders als excuus gebruikten: het meisje had nachtmerries, werd zichtbaar dunner en de veronderstelling dat de duivel het meisje bezet had deed het ook goed. De werkelijke reden zou echter nog wel eens iets anders kunnen zijn. Het was namelijk een publiek geheim dat het van oorsprong Marokkaans meisje lesbienne was. Ook bij haar ouders was dit bekend.

De geloofsgeleerde constateerde inderdaad dat dingen goed fout waren: maar liefst negen Djinns (geesten die zich niet zo geestig gedragen) zouden zich in het lichaam van het arme schaap ophouden. De imam dacht drie sessies nodig te hebben om de duivels uit te drijven.

De ouders vertrouwden blind op de man en op de derde dag sloot hij zich op in de badkamer met Layla - vreemd gedrag voor een geestelijke. De rechtbank verdenkt de man ervan Layla te hebben mishandeld, met de dood tot gevolg. Buiten dat het meisje klappen had gekregen, lijkt het erop dat ze is gestorven aan tijdens de 'behandeling' opgelopen brandwonden. Het lichaam van het meisje was flink verbrand. Onderzoek heeft laten zien dat er kokend water over haar gegoten is, in combinatie met natriumhydroxide. En daar kan een mens, bezeten of niet, erg slecht tegen.

De piepjonge imam, een twintiger, ontkent uiteraard alles. Naar eigen zeggen heeft hij slechts koranverzen gereciteerd.