Ook voorzitter RvT ANWB vertrekt

Na directeur Guido van Woerkom vertrekt ook voorzitter van de raad van toezicht Diederik Laman Trip bij de ANWB. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover in NRC Handelsblad.

Laman Trips termijn zit er in januari op. Hem was gevraagd nog een jaar aan te blijven om de zoektocht naar een nieuwe directeur te begeleiden, maar dat wil hij niet. Volgens de woordvoerder vindt hij het genoeg.

Volgens de NRC is er binnen de bondsraad, het ledenorgaan van de bond, kritiek op het functioneren van Laman Trip omdat hij niet transparant zou zijn geweest over de vertrekregeling van Van Woerkom. De krant suggereert dat dat heeft meegewogen bij zijn besluit om te vertrekken, maar dat is volgens de ANWB onzin.

De woordvoerder zegt dat binnen de ANWB wel 'rumoer' is ontstaan door de zaak-Van Woerkom, maar dat daardoor de voorzitter weg zou moeten wordt weersproken. "De bondsraad heeft daar nooit uitspraken over gedaan."

Van Woerkom kondigde eerder dit jaar zijn vertrek aan bij de ANWB. Hij zou eigenlijk de nieuwe Nationale Ombudsman worden, maar dat ging niet door vanwege een oude uitspraak die hij had gedaan over Marokkaanse taxichauffeurs. Ook speelde zijn vertrekpremie bij de ANWB van drie ton een rol.