[CL] Uitslag Feyenoord - Besiktas

Feyenoord staat voor een bijna onmogelijke opgave om de volgende voorronde van de Champions League te kunnen bereiken. Het verloor namelijk vanavond in eigen huis met 1-2 van Besiktas.

Feyenoord begon verrassend genoeg met Ruben Schaken als rechtsback, zijn eigenlijke positie als rechtsbuiten werd overgenomen door Wesley Verhoek. Al binnen een kwartier moesten de Rotterdammers een grote tegenslag verwerken. Besiktas kwam op voorsprong toen Pektemek ongehinderd een corner kon binnenkoppen. Dat Feyenoord het vertrek van topscorer Graziano Pellè nog niet heeft opgelost werd in de rest van de eerste helft pijnlijk duidelijk. Op een zwak schot van Boëtius na werd voor de rust geen enkele kans gecreëerd.

In de tweede helft ging het al niet veel beter. Na 70 minuten kwamen de Turken zelfs op 0-2 toen Mathijsen de bal inleverde bij Frei, zijn schot ging vervolgens via de ingevallen Boulahrouz in het doel. Diep in de blessuretijd kwam Feyenoord toch nog iets terug, Te Vrede benutte een strafschop.

Hierdoor mag Feyenoord nog een sprankje hoop koesteren voor de return volgende week. Bij uitschakeling zal het worden verwezen naar de vierde voorronde van de Europa League.

Besiktas-speler Serdar Kurtulus in duel met Feyenoord-speler Jean Paul Boëtius (Foto: PRO SHOTS / Jasper Ruhe)

Feyenoord

1 - 2

Besiktas

90+5' Te Vrede (pen)     13' Pektemek