Man opgepakt na aanslag Brussel

De politie in Brussel heeft zaterdag in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in het Joods Museum in Brussel een arrestatie verricht. Dat meldde de woordvoerster van het Brussels parket zaterdagavond op een persconferentie. Het gaat om de man die de auto bestuurde waaruit mogelijk de schutter is uitgestapt om de aanslag te plegen.

De opgepakte man heeft tegenover de politie erkend dat hij op het moment van de aanslag op de noodlottige plek aanwezig was. Zijn link met de aanslag wordt nog onderzocht. De schutter zelf is nog niet opgepakt. Het Brussels parket hoopt op basis van camerabeelden een goede persoonsomschrijving van de dader te kunnen krijgen.

Bij de aanslag werden twee vrouwen en een man gedood. Een van de overledenen zou in het gezicht zijn geschoten. Een tweede man raakte zwaargewond en is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis waar hij wordt geopereerd. Over het type wapen dat voor de aanslag werd gebruikt kon de woordvoerster niets zeggen.

Hoewel er eerst ook werd gemeld dat er op straat was geschoten, meldde de woordvoerster dat alle dodelijke slachtoffers zich in het museum bevonden. Buiten het geslacht van de overledenen wilde de woordvoerster niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. Het parket wil eerst de familie op de hoogte brengen. Het is evenmin bekend of het om bezoekers of personeel van het museum gaat.

Update 23.03 uur
De opgepakte man is weer vrijgelaten, meldt de NOS in het radiojournaal. Hij wordt nu in plaats van verdachte als getuige beschouwd.

NB: een foutief meegeleverde ANP-foto is verwijderd