HEMA krijgt standje om prinsesjes

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de HEMA op de vingers getikt voor een reclame waarin foto's van de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane waren gebruikt. Dat meldt een woordvoerder van het warenhuis donderdagmiddag. De reclame stond op de website en in de digitale nieuwsbrief.

De prinsesjes waren afgebeeld in een advertentie voor oranje onesies, pakken die uit één stuk stof zijn gemaakt. Op de foto worden de kledingstukken gedragen door drie meisjes die maskers voor hun gezichten houden met daarop de gezichten van de prinsesjes. De RVD vond de uiting 'niet gepast', zegt de woordvoerder.

"Dit speelde woensdagochtend. De afbeeldingen zijn vervolgens direct verwijderd. We dachten eerlijk gezegd dat het wel zou kunnen. We vonden het een ludieke actie met een knipoog", aldus de zegsvrouw van de HEMA. De advertentie is inmiddels vervangen. HEMA verwacht dat de RVD er verder geen werk van maakt.

De RVD laat weten dat niet op de kwestie te willen ingaan. Het enige wat een woordvoerder kwijt wil, is dat het 'niet de bedoeling is om foto's van leden van het koninklijk huis te gebruiken voor commerciële en promotionele doeleinden'.