Hogere verkoop iPhone helpt Apple aan meer omzet

Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet en winst geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het Amerikaanse concern zag zijn inkomsten met vijf procent groeien naar 45,6 miljard dollar (33 miljard euro). Die stijging is volledig te wijten aan de hogere verkoop van iPhones, maakte Apple woensdag bekend.

In totaal verkocht Apple tussen januari en maart bijna 44 miljoen nieuwe telefoons. Dat is weliswaar minder dan in het eerste kwartaal, toen het bedrijf ruim 51 miljoen toestellen verkocht, maar ruimschoots meer dan een jaar geleden. Dat Apple eind vorig jaar zo veel toestellen verkocht, komt omdat de nieuwste iPhones toen net waren gepresenteerd.

De verkoop van iPhones leverde Apple in totaal 26 miljard dollar op. Dat is ruim drie miljard meer dan in de eerste maanden van 2013. De verkoop van iPads nam daarentegen af, met zestien procent. Apple verkocht dit kwartaal voor 7,6 miljard dollar aan tablets, een daling van dertien procent op jaarbasis.

Hoewel Apple meer binnenkreeg, gingen ook de uitgaven omhoog. Desondanks hield het bedrijf onder de streep meer over dan een jaar geleden. De winst kwam eind maart uit op 10,2 miljard dollar. Dat is ongeveer zeven procent meer dan in de eerste maanden van 2013.